Ett samarbete mellan kund och leverantör när det är som bäst

Om oss

Stack Infra hade använt Stockholms Verkstads AB, SVAB, för en del plåtarbeten när de byggde sitt datacenter, och blivit mer än nöjda med arbetet.

När Stack Infra fick frågan av en kund inom säkerhetsbranschen, om de kunde garantera (svensk) skyddsklass 3 för att skalskydda ett antal servrar, tittade de runt på marknaden. Det fanns leverantörer som kunde tillhandahålla säkerhetsklassen, men inte utan att det skulle resultera i heta arbeten och därmed driftstörningar i datacentret. Då vände sig Stack Infra till Jarmo Sääf på  Stockholms Verkstads AB & Crowbar Security Solutions AB, och den smarta konstruktionen med en modul-lösning föddes.

– En helt lysande idé, säger Niclas Nyström på Stack Infra Sverige. Som ett stort mekano där vi kan transportera in materialet bit för bit, och bygga ihop det helt utan heta arbeten eller driftstörningar.

Klar för Resistance Class 4
I januari 2017 fick FerraPod sitt certifikat av SBSC & RiSE (fd SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut): RC4 enligt SS EN 1627-30 mot inbrott (motsvarar svensk skyddsklass 3). Buren byggs upp inifrån, men likaväl som den håller RC4 för inbrottsförsök utifrån, står den emot försök att ta sig ut ur buren.

Det unika är flexibiliteten och enkelheten
FerraPod går att anpassa efter i princip vilka mått som helst, efter stolpar, elbryggor, ventilationsrör och annat som finns i kundens lokal. För att klara RC4 enligt SS EN 1627-30 måste dock buren vara 3 m hög om den ska stå fritt.

I och med att man monterar ihop FerraPod på plats utan att svetsa blir det väldigt smidigt att förstärka det fysiska skyddet. Man behöver inte ens göra åverkan på lokalen i de fall buren enbart ställs på plats och vikten hindrar den från att flyttas. Normalt bultas eller skruvas dock fötter fast i golvet.

FerraPod ägs av Crowbar Security Solutions AB
Varumärket FerraPod ägs av Crowbar Security Solutions AB. Det är ett servicefokuserat företag som inte tvekar inför stora utmaningar från kunderna. Det är FerraPod ett utmärkt bevis på.

Ledordet för vår verksamhet är säkerhet, säkerhet av allra högsta grad.

Idén för FerraPod föddes i ett samarbete mellan kund och leverantör: Datacentret Stack EMEA som har högsta säkerhetsfokus sökte efter en leverantör som kunde garantera en produkt i Svensk Skyddsklass 3 utan heta arbeten för att undvika driftstörningar och skalskydda dataservrar.

När företaget inte hittade någon på marknaden som levde upp till deras krav och förväntningar vände de sig till Jarmo Sääf på Stockholms Verkstadsaktiebolag och Crowbar Security Solutions AB. Där föddes den innovativa konstruktionen med modul-lösning, FerraPod.

 – En helt lysande idé, säger Niclas Nyström på Stack EMEA Sverige. Som ett stort mekano där vi kan transportera in materialet bit för bit, och bygga ihop det helt utan heta arbeten eller driftstörningar.

Teamet som levererar marknadens säkraste skalskydd:

Karolina Butler
Karolina ButlerCEO & Co-founder
Jarmo Sääf
Jarmo SääfCOO & Co-founder
Stefan Utter
Stefan UtterProject manager
Jonas Gustafsson
Jonas GustafssonProject Manager
Gustaf Huss
Gustaf HussBusiness Development

FerraPod ägs av Crowbar Security Solutions AB
Varumärket FerraPod ägs av Crowbar Security Solutions AB. Det är ett servicefokuserat företag som inte tvekar inför stora utmaningar från kunderna. Det är FerraPod ett utmärkt bevis på.